Over de B.I.L.

De B.I.L.

In 1984 is de opleiding Bestuurskunde opgericht aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Universiteit Leiden. Bestuurskunde is een interdisciplinaire wetenschap die zich bezighoudt met de theoretische aspecten en praktische vaardigheden van het openbaar bestuur en zijn omgeving. Op 22 mei 1985 volgt de oprichting van de Bestuurskundige Interfacultaire vereniging Leiden (B.I.L.). De vereniging telt ongeveer 1200 leden. Als studievereniging vervult de B.I.L. een centrale rol in de opleiding Bestuurskunde. Zij vormt de schakel tussen de studenten en het instituut. Ook probeert zij voor de studenten de studie levendig te houden door allerlei activiteiten te organiseren die de studenten laten kennismaken met het werkveld waarin zij later terecht zullen komen. Daarnaast biedt de B.I.L. de mogelijkheid om studiegenoten beter te leren kennen en organisatorische talenten te ontwikkelen door het bezoeken van activiteiten of door het verrichten van commissie- of bestuurswerk.

Links in het overzicht vindt u onder andere onze besturen, commissies en andere handige informatie over onze studievereniging.

De B.I.L. is landelijk verenigd, samen met elf andere verenigingen, in het Landelijk Overlegorgaan Bestuurskundeverenigingen (LOB). Het LOB is het platform voor alle bestuurskundige studieverenigingen van Nederland. Het LOB vertegenwoordigd op landelijk niveau de twaalf verenigingen (~12.500 studenten) van onder andere de studies bestuurskunde, technische bestuurskunde, juridische bestuurskunde en bestuurs- en organisatiewetenschappen. Daarnaast wordt elk jaar het Landelijk Congres der Bestuurskunde georganiseerd door een van deze lidverenigingen. 

LOB.png

Daarnaast werkt de B.I.L. ook samen met andere Leidse verenigingen via onder andere het Studievereniging Overleg Platform (StOP). Het StOP is het overlegorgaan voor alle studieverenigingen gerelateerd aan studies van de Universiteit Leiden en de Hogeschool Leiden.

StOP.png

Onze sponsoren