Kledingbeleid

Kledingbeleid

Belangrijk: Het is belangrijk dat iedereen zich comfortabel en fijn voelt in hun kleding. Wij staan altijd klaar om je te helpen en voel je vrij om met vragen naar ons toe te komen.

Tijdens sommige B.I.L. activiteiten zal er om het naleven van bepaalde kledingvoorschriften gevraagd worden. Dit doen we omdat we professionaliteit willen uitstralen naar de mensen en organisaties waarmee we in contact komen. Voor de B.I.L. is dit belangrijk om haar goede relaties met partners te onderhouden en om serieus genomen te worden door anderen. Het kledingvoorschrift is erop ingesteld dat iedereen op juiste wijze gekleed is en ook weet wat dit inhoudt. We willen consequent zijn met het kledingvoorschrift zodat voor iedereen dezelfde regels gelden, maar dit betekent dus ook dat we soms streng moeten zijn in wat wel en wat niet geoorloofd is. We hebben een informeel, casual-business en formeel kledingvoorschrift.
Wanneer, en zo ja, welk kledingvoorschrift geldt bij een activiteit zal van te voren worden gecommuniceerd naar de deelnemers. 

Informeel
Bij het informele kledingvoorschrift is er geen sprake van beperkingen. Niettemin hopen wij dat je je niet op een wijze zult kleden die de representatie van de B.I.L. zou kunnen schaden.

Business-casual
Bij een business-casual kledingvoorschrift draag je een effen gekleurde nette broek of representatieve rok, zonder scheuren of gaten, mogelijk in combinatie met een colbert. Je draagt dit samen met een nette effen overhemd/blouse dat in je broek is gestopt, nette schoenen (geen sneakers) en een B.I.L. das/ speldje. Een gepaste jurk is ook geoorloofd.

Formeel                                                                                                                                       
Bij een formeel kledingvoorschrift draag je een effen gekleurd tweedelig pak, een gepaste jurk, of een nette effen pantalon in combinatie met een nette blouse.

Een pak bestaat uit een colbert en een pakbroek/rok. De kleuren van het colbert en de broek/rok moeten overeenkomen en moeten in een donkere tint zijn. Je draagt dit samen met een wit of lichtblauw overhemd/blouse en een correct geknoopte B.I.L. das/ speldje. Als laatste draag je hoge sokken en nette schoenen in donkere tinten onder het pak.

Een jurk moet donker getint zijn en moet over de schouders en knieën vallen. Bij een jurk horen donker getinte hakken, nette zwarte schoenen, of nette zwarte laarsjes samen met een correct aangebracht B.I.L. speldje.

B.I.L. das en speldje
De B.I.L. das en het B.I.L. speldje kunnen worden gekocht in de B.I.L.-kamer op locatie Wijnhaven in Den Haag. De prijs van een das is €10,00 en een speldje kost €3,50.

das_opgerold_vierkant_2023-10-28_10_36_16.jpg
B.I.L. Das
speldje_vierkant_2023-10-28_10_39_13.jpg
B.I.L. Speldje

Onze sponsoren