student-Inhuren.nl

Hoe jij opvalt tijdens het solliciteren

Daar is hij dan: de vacature met jouw droombaan. Dit is alles waar je naar zocht en jij bent natuurlijk de perfecte kandidaat voor de job. Maar je bent niet de enige die hier zo over denkt.

Hoe jij ervoor kan zorgen dat deze droombaan toch binnen handbereik ligt? Lees de volgende 5 tips:

1.       Pakkende motivatiebrief

Een goede motivatiebrief is dé manier om op te vallen en jouw lezer te overtuigen . Er zijn altijd meerdere studenten met dezelfde opleiding die solliciteren. Zorg daarom dat je jezelf onderscheid met je motivatiebrief. Hoe jij dat kan doen is om met een pakkende eerste zin te beginnen. Zo pak jij meteen de aandacht van de lezer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een quote die symbool staat voor hoe jij als persoon in elkaar zit of uit jouw oprechte motivatie voor de functie.

Cliché of raar? Tussen de 50 andere brieven die beginnen met “naar aanleiding van” is dit naast een verademing, een manier om direct te laten zien wat jou uniek maakt.

2.       Overzichtelijk CV

Een overzichtelijk CV waar de lezer met een blik kan bepalen of jij de juiste kwaliteiten, opleiding en achtergrond hebt is cruciaal. Bedenkt dat  jouw lezer er een heleboel moet doornemen. Tip: gebruik Canva.com, hier vind jij eindeloze templates voor het maken van een overzichtelijk en mooi uitziend CV. Zorg dat de link naar jouw LinkedIN profiel klikbaar is, zo maak je het nog makkelijker om meer informatie over jou te vinden.

3.       Doorzetten

10 sollicitaties betekent 10 kansen. Houdt het niet bij die ene brief. Wed altijd op meerdere paarden tegelijk, dan zit er altijd een winnaar tussen.

4.       Blijf jezelf

Doe alleen wat bij jou past. Tegelijkertijd geldt: nieuwe kansen creëren vereist soms dat je uit je comfort zone stapt. Doe dit op de manier dat voor jou werkt. Balans is de sleutel.

5.       Houdt een killer sollicitatiegesprek

Hoe je dat doet lees je in ons volgende artikel 😉.

Succes!