student-Inhuren.nl

Hoe jij een killer sollicitatiegesprek houdt

Je bent de 1ste selectieronde door en hebt een sollicitatiegesprek, gefeliciteerd! Nu komt het meest spannende: het sollicitatiegesprek. Het sollicitatiegesprek is om het bedrijf beter te leren kennen en voor het bedrijf om jou beter te leren kennen.

Met de volgende tips ga jij je vol vertrouwen het gesprek in:

1. Voorbereiden

Het belangrijkste is om goed voorbereid naar een sollicitatiegesprek te gaan. Zoek uit met wie je in gesprek komt en op welke gebieden je overeenkomsten met je gesprekspartners zal hebben. Dit komt van pas om tijdens het gesprek snel contact te leggen. Zorg hiernaast dat je antwoord kan geven op de meest gestelde vraag: ‘vertel iets over jezelf’. Dit het ideale moment om jezelf te pitchen. Zorg dat je pitch relevant is voor de functie en eindigt met waarom jij solliciteert op de functie.  

2. Jouw goede en slechte eigenschappen

De 2de meest gestelde vraag tijdens het sollicitatiegesprek. Wanneer hiernaar wordt gevraagd is het belangrijk om jouw goede eigenschappen te onderbouwen. Dit kan je doen door middel van het geven van voorbeelden met de STARR methode, dit staat voor: situatie, taak, actie, resultaat en reflectie.

Situaties uit het verleden laten zien hoe jij als persoon functioneert.  Bedenk van tevoren aan relevante situaties waarin jouw eigenschappen naar voren kwamen en je jouw taak, acties en het resultaat beschrijft. Voeg hier een reflectie aan toe bij slechte eigenschappen, dus vertel wat jij de volgende keer anders zou doen. Dit laat zien dat jij graag leert.

Slechte eigenschappen kunnen noemen is juist sterk en kunnen variëren van conflictvermijdend zijn tot geen fouten durven te maken. Weet jij niet wat je slechte eigenschappen zijn?  Vraag het aan je vrienden.

3. De eerste indruk

De eerste indruk maak je maar 1 keer. Zorg dat je goed verzorgd bent, kleed je naar het type bedrijf. Blijf hierbij bij je eigen stijl en wees op tijd.

4. Spiegelen

De beste manier om contact te leggen met jouw gesprekspartner is door te spiegelen. Spiegelen doe je door de ander zijn gedrag min of meer te volgen. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden in lichaamstaal, stem en woorden. Bijvoorbeeld zit jouw gesprekspartner rechtop met de benen over elkaar en doe jij dit ook, geeft dit meer herkenning dan wanneer jij achterover leunt.

5. Er is geen goed of fout antwoord

Vaak willen we een perfecte indruk achterlaten tijdens een sollicitatiegesprek. Dit kan veel druk opleveren om het goede antwoord te willen geven. Maar geen enkel antwoord is goed of fout. Bedenk dat ook jouw gesprekspartners zichzelf en het bedrijf moeten verkopen aan jou. Stel daarom ook vragen om te zien of het bedrijf echt bij jou past.

6. Laatste tip:

Blijf altijd jezelf en wees eerlijk.

Succes!