student-Inhuren.nl

Waarom LinkedIn voor jou als student belangrijk is

LinkedIn: het sociale netwerk dat gericht is op zakelijk netwerken. Zakelijk netwerken, hoezo jij hebt als student toch nog geen serieuze carrière? Lees in dit artikel wat het nut en de musthaves van een sterk LinkedIn profiel zijn als student.

5 redenen om LinkedIn als student te gebruiken:

1.       Geïntroduceerd worden bij nieuwe mensen en bedrijven

Die ene persoon uit je werkgroep kan later misschien van pas komen tijdens je carrière. Bijvoorbeeld om contact te leggen met een bepaald bedrijf.

2.       Het vinden van een nieuwe baan

Veel bedrijven posten vacatures op LinkedIn en LinkedIn stuurt de relevante vacatures zelfs naar je toe.

3.       Benaderd worden voor een nieuwe baan

Recruiters gebruiken informatie van profielen op LinkedIn om kandidaten voor vacatures te vinden en kunnen jou zo dus gemakkelijk vinden en benaderen.

4.       Relaties opbouwen en onderhouden

Je kan via LinkedIn gemakkelijk op de hoogte blijven van actuele activiteiten van jouw connecties. En omgekeerd kan jij relevante informatie over het verloop van jouw studie of carrière delen. 

5.       Startersfunctie na je studie

Na je studie wil jij straks aan de slag. Bij het zoeken naar een startersfunctie is het goed om een netwerk te hebben om naar uit te kunnen reiken. Het hebben van een LinkedIn netwerk is hier ideaal voor!

LinkedIn kan dus veel voor jou als student doen. Hoe jouw LinkedIn het perfecte digitale visitekaartje wordt:

1.       Een representatieve foto

Dit vorm de eerste indruk van jouw online profiel. Een selfie is helaas geen representatieve foto. Vraag bijvoorbeeld een vriend(in) een foto te maken waar jouw gezicht duidelijk op te zien is.

2.       Een duidelijke kopregel

Dit is de regel onder je naam. In deze regel kan jij in één zin uitleggen wat je doet of zou willen doen. Dit is belangrijk voor jouw vindbaarheid, zo is in één oogopslag te zien waar jouw interesses liggen.

3.       Een pakkende samenvatting

De samenvatting kan je zien als een etalage in een winkel. Vertel kort over jezelf als student en wat jou uniek maakt.

4.       Voeg werkervaring en vaardigheden toe

Al heb jij nog niet veel ervaring, zet jouw bijbaan er toch op. Heb jij andere nevenactiviteiten gedaan zoals vrijwilligerswerk, eigen initiatieven of stages, vergeet deze dan ook zeker niet. Bij vaardigheden kan je uitgebreid de talen die je spreekt, de programma’s waar je mee kan werken en skills die je hebt naar voren laten komen.

5.       Vraag om aanbevelingen

Een aanbeveling of bevestigingen van jouw vaardigheden zorgen voor geloofwaardigheid van jouw kunnen. Vraag jouw werkgever of stagebegeleider om dit voor je te doen. Je kan zelfs een aanbeveling van een klasgenoot vragen waar je al langer mee samenwerkt.

Kortom: maak zo snel mogelijk jouw LinkedIn profiel aan. Als jij als student actief bent op LinkedIn, nemen bedrijven jou een stuk serieuzer. Zo komt die gewilde startersfunctie ineens veel dichterbij.

Succes!