Commissie Korte Reis

Commissie Korte Reis

De Commissie Korte Reis is als volgt samengesteld:

  • Ichelle Hutink - voorzitter

  • Jaimy Kok - secretaris 

  • Floris-Jan Boutens - penningmeester

  • Annelot Drenth - lid-promotie

  • Olaf Kouijzer 

  • Nele Smeets

  • Bob van der Meulen

De Korte Reis commissie organiseert ieder jaar een fantastische studiereis binnen Europa. Deze reis duurt ongeveer tussen de 3 à 5 dagen en vindt meestal plaats in januari. Op de Korte reis worden verschillende bestuurskundige bedrijven en instellingen bezocht. Daarnaast is er ook genoeg tijd om de stad te verkennen en om de medestudenten beter te leren kennen. De B.I.L. heeft al vele steden bezocht binnen Europa, waaronder Zagreb, Wenen, Boedapest, Edinburgh, Berlijn, Warschau en Praag. 

WhatsApp_Image_2020-02-01_at_17.18.45.jpeg

De Korte Reis 2021 gaat niet door 

Beste leden,

Via deze weg moet ik jullie helaas informeren dat de Korte Reis naar Berlijn is gecanceld. Deze lastige keuze hebben wij moeten maken als gevolg van de persconferentie op 23 maart, waarbij de Covid-19-maatregelen werden verlengd. Samen met de Korte Reiscommissie, het B.I.L.-bestuur en de Universiteit Leiden hebben wij de situatie nogmaals bekeken en zijn wij tot de conclusie gekomen dat de situatie niet voldoende zou verbeteren tegen de tijd dat de studiereis in Berlijn zou plaatsvinden. Wij als studievereniging zouden niet met 100% zekerheid de veiligheid van onze leden kunnen garanderen. Bij ons staat de veiligheid van onze leden op nummer één en daarom hebben wij deze keuze moeten maken.

Naast het organiseren van een reis naar Berlijn was de Korte Reiscommissie ook bezig met een alternatieve reis in Nederland. Deze reis zou op hetzelfde moment vallen als de Korte Reis naar Berlijn. Wegens soortgelijke redenen hebben mijn commissie en ik ervoor gekozen om te stoppen met het voorbereiden van dit alternatief. 

Ik wil mijn commissieleden hartelijk danken voor al hun inzet en gezelligheid. Ook wil ik de B.I.L.-leden bedanken voor hun enthousiasme wat onder andere kenbaar was tijdens de bekendmaking. Ik moedig iedereen aan om net zo enthousiast te zijn wanneer mijn opvolger weer een leuke Korte Reis mag organiseren.

Met vriendelijke groeten,

Scott Holland
Commissaris Buitenland & Vicevoorzitter

Onze sponsoren