Symposium

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Datum en tijd
3 mei 2019 10:00 - 16:00
Locatie
Wijnhaven

Het programma van het symposium is bekend! In de eerste workshopronde kun je kiezen voor een workshop in hacken of een workshop blockchain in de publieke sector! In de tweede workshopronde kun je kiezen voor de workshop "Privacy in de wereld van veiligheid" of "Bestuurlijk doeltreffend en doelmatig handelen en gegevensbescherming" of je gaat verder met de workshop hacken.

Je kunt je inschrijven voor workshops, de lezing van Fred Teeven, het debat, de lunch en borrel via onderstaande link:
https://docs.google.com/…/1FAIpQLSeZBqFugVl1PimBl…/viewform…

Hacken met Calco
Tegenwoordig is bijna wekelijks in de krant te lezen hoe grote organisaties hun informatieveiligheid niet op orde hebben. Is het echt zo moeilijk om je te weren tegen hackers? En is het dan zo gemakkelijk om iemand te hacken? Helaas is het antwoord op beide vragen vaak ‘ja’. Gelukkig geldt ook hier het aloude cliché: begin bij jezelf. Wat is de beste manier om je te wapenen? Door in ieder geval te weten hoe je gehackt kunt worden! In deze workshop leer je hoe hackers te werk gaan. Zo leer je onder anderen hoe je phishing mails stuurt, inbreekt op een WiFi-netwerk en hoe sterk je eigen wachtwoorden zijn. Je leert begrijpen hoe een hacker te werk gaat en waar zich kwetsbaarheden voordoen. Het uiteindelijke doel is leren hoe je hacks kunt vermijden en bij je (toekomstige) werkgever kwetsbaarheden kunt spotten.

Blockchain in de publieke sector met BMC
Op vrijdag 3 mei presenteert BMC de inhoud van de blockchain en de toepassing van deze technologie in de publieke sector. De blockchain is voor velen een ongrijpbare innovatie. Het klinkt erg technisch en is lastig uit te leggen. Maar waar liggen de kansen en mogelijkheden? Hoe kunnen we inspelen op deze nieuwe ontwikkeling en wat zijn de actualiteiten? In anderhalf uur maken we een vogelvlucht door het huidige blockchainlandschap en gaan we met elkaar in discussie over de toegevoegde waarde van de blockchaintechnologie voor de publieke sector.

Privacy in de wereld van veiligheid met G4S
G4S maakt ieders woon-, werk- en leefomgeving veiliger als marktleider in veiligheids- en beveiligingsoplossingen. Dit doen we door nauwe samenwerking met klanten en ketenpartners, verregaande kennis over diverse sectoren én door continu te investeren in gekwalificeerde mensen en waardevolle innovaties. G4S is beursgenoteerd in Londen en Kopenhagen en is wereldmarktleider met ruim 540.000 medewerkers in ongeveer 90 landen, waarvan ruim 6.500 in Nederland. Hoe is het voor een bedrijf als G4S die zo gericht is op veiligheid om te gaan met privacy vraagstukken? Leer hier alles over in de workshop van G4S!

Bestuurlijk doeltreffend en doelmatig handelen en gegevensbescherming met PBLQ 
De workshop is een interactieve sessie over de inzet van big data in publieke dienstverlening. De deelnemers gaan aan de slag met een casus en gaan inventariseren wat slaag- en faalkansen zijn als het gaat om draagvlak en rechtmatigheid van de beoogde gegevensuitwisseling. De uitkomsten worden daarna plenair besproken en voorzien van feedback door een juridisch expert op het gebied van de Avg.

Onze sponsoren