Kledingbeleid

Kledingbeleid

Tijdens sommige BIL activiteiten zal er om het naleven van bepaalde kledingvoorschriften gevraagd worden. Dit doen we omdat we professionaliteit willen uitstralen naar de mensen en organisaties waarmee we in contact komen. Daarbij is het kledingvoorschrift ook aanwezig om de verschillende normen met betrekking tot wat fatsoenlijk gekleed zijn betekent zo goed mogelijk te respecteren. Voor de BIL is dit belangrijk om haar goede relaties met partners te onderhouden en om serieus genomen te worden door anderen. Het kledingvoorschrift is erop ingesteld dat iedereen op juiste wijze gekleed is en ook weet wat dit inhoudt. We willen consequent zijn met het kledingvoorschrift zodat voor iedereen dezelfde regels gelden, maar dit betekent dus ook dat we soms streng moeten zijn in wat wel en wat niet geoorloofd is. We hebben een informeel, casual-business en formeel kledingvoorschrift. Wanneer, en zo ja, welk kledingvoorschrift geldt bij een activiteit zal van te voren worden gecommuniceerd naar de deelnemers. 

Informeel
Bij het informele kledingvoorschrift is er geen sprake van beperkingen. Niettemin hopen wij dat je je niet op een wijze zult kleden die de representatie van de BIL zou kunnen schaden.

Business-casual
Bij een business-casual kledingvoorschrift draag je een effen gekleurde nette broek of representatieve rok (zonder strepen of ruiten), zonder scheuren of gaten, mogelijk in combinatie met een colbert. Je draagt dit samen met een wit of lichtblauw overhemd/blouseblouse dat in je broek is gestopt, nette schoenen (geen sneakers) en een BIL das/ speldje. Een gepaste jurk is ook geoorloofd.

Formeel
Bij een formeel kledingvoorschrift draag je ofwel een effen gekleurd tweedelig pak, ofwel een gepaste jurk.

Een pak bestaat uit een colbert en een pakbroek/rok. De kleuren van het colbert en de broek/rok moeten overeenkomen en moet in een donkere tint zijn. Je draagt dit samen met een wit of lichtblauw overhemd/blouse en een correct geknoopte BIL das/ speldje. Als laatste draag je hoge sokken en nette leren of suède schoenen in donkere tinten onder het pak.

Een jurk moet donker getint zijn en moet over de schouders en knieën vallen. Bij een jurk horen donker getinte hakken of nette zwarte schoenen samen met een correct aangebracht BIL speldje. Per uitzondering zijn zwarte laarsjes ook geaccepteerd.

BIL das en speldje
De BIL das en het BIL speldje kunnen worden gekocht in het BIL hok op locatie Wijnhaven in Den Haag. De prijs van een das is €10,00 en een speldje kost €3,50.

Onze sponsoren