student-Inhuren.nl

Waarom LinkedIn voor jou als student belangrijk is

LinkedIn: het sociale netwerk dat gericht is op zakelijk netwerken. Zakelijk netwerken, hoezo jij hebt als student toch nog geen serieuze carrière? Lees in dit artikel wat het nut en de musthaves van een sterk LinkedIn profiel zijn als student.

5 redenen om LinkedIn als student te gebruiken:

1.       Geïntroduceerd worden bij nieuwe mensen en bedrijven

Die ene persoon uit je werkgroep kan later misschien van pas komen tijdens je carrière. Bijvoorbeeld om contact te leggen met een bepaald bedrijf.

2.       Het vinden van een nieuwe baan

Veel bedrijven posten vacatures op LinkedIn en LinkedIn stuurt de relevante vacatures zelfs naar je toe.

3.       Benaderd worden voor een nieuwe baan

Recruiters gebruiken informatie van profielen op LinkedIn om kandidaten voor vacatures te vinden en kunnen jou zo dus gemakkelijk vinden en benaderen.

4.       Relaties opbouwen en onderhouden

Je kan via LinkedIn gemakkelijk op de hoogte blijven van actuele activiteiten van jouw connecties. En omgekeerd kan jij relevante informatie over het verloop van jouw studie of carrière delen. 

5.       Startersfunctie na je studie

Na je studie wil jij straks aan de slag. Bij het zoeken naar een startersfunctie is het goed om een netwerk te hebben om naar uit te kunnen reiken. Het hebben van een LinkedIn netwerk is hier ideaal voor!

LinkedIn kan dus veel voor jou als student doen. Hoe jouw LinkedIn het perfecte digitale visitekaartje wordt:

1.       Een representatieve foto

Dit vorm de eerste indruk van jouw online profiel. Een selfie is helaas geen representatieve foto. Vraag bijvoorbeeld een vriend(in) een foto te maken waar jouw gezicht duidelijk op te zien is.

2.       Een duidelijke kopregel

Dit is de regel onder je naam. In deze regel kan jij in één zin uitleggen wat je doet of zou willen doen. Dit is belangrijk voor jouw vindbaarheid, zo is in één oogopslag te zien waar jouw interesses liggen.

3.       Een pakkende samenvatting

De samenvatting kan je zien als een etalage in een winkel. Vertel kort over jezelf als student en wat jou uniek maakt.

4.       Voeg werkervaring en vaardigheden toe

Al heb jij nog niet veel ervaring, zet jouw bijbaan er toch op. Heb jij andere nevenactiviteiten gedaan zoals vrijwilligerswerk, eigen initiatieven of stages, vergeet deze dan ook zeker niet. Bij vaardigheden kan je uitgebreid de talen die je spreekt, de programma’s waar je mee kan werken en skills die je hebt naar voren laten komen.

5.       Vraag om aanbevelingen

Een aanbeveling of bevestigingen van jouw vaardigheden zorgen voor geloofwaardigheid van jouw kunnen. Vraag jouw werkgever of stagebegeleider om dit voor je te doen. Je kan zelfs een aanbeveling van een klasgenoot vragen waar je al langer mee samenwerkt.

Kortom: maak zo snel mogelijk jouw LinkedIn profiel aan. Als jij als student actief bent op LinkedIn, nemen bedrijven jou een stuk serieuzer. Zo komt die gewilde startersfunctie ineens veel dichterbij.

Succes!

________________________________________________________________________________________________________________

Hoe jij opvalt tijdens het solliciteren

Daar is hij dan: de vacature met jouw droombaan. Dit is alles waar je naar zocht en jij bent natuurlijk de perfecte kandidaat voor de job. Maar je bent niet de enige die hier zo over denkt.

Hoe jij ervoor kan zorgen dat deze droombaan toch binnen handbereik ligt? Lees de volgende 5 tips:

1.       Pakkende motivatiebrief

Een goede motivatiebrief is dé manier om op te vallen en jouw lezer te overtuigen . Er zijn altijd meerdere studenten met dezelfde opleiding die solliciteren. Zorg daarom dat je jezelf onderscheid met je motivatiebrief. Hoe jij dat kan doen is om met een pakkende eerste zin te beginnen. Zo pak jij meteen de aandacht van de lezer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een quote die symbool staat voor hoe jij als persoon in elkaar zit of uit jouw oprechte motivatie voor de functie.

Cliché of raar? Tussen de 50 andere brieven die beginnen met “naar aanleiding van” is dit naast een verademing, een manier om direct te laten zien wat jou uniek maakt.

2.       Overzichtelijk CV

Een overzichtelijk CV waar de lezer met een blik kan bepalen of jij de juiste kwaliteiten, opleiding en achtergrond hebt is cruciaal. Bedenkt dat  jouw lezer er een heleboel moet doornemen. Tip: gebruik Canva.com, hier vind jij eindeloze templates voor het maken van een overzichtelijk en mooi uitziend CV. Zorg dat de link naar jouw LinkedIN profiel klikbaar is, zo maak je het nog makkelijker om meer informatie over jou te vinden.

3.       Doorzetten

10 sollicitaties betekent 10 kansen. Houdt het niet bij die ene brief. Wed altijd op meerdere paarden tegelijk, dan zit er altijd een winnaar tussen.

4.       Blijf jezelf

Doe alleen wat bij jou past. Tegelijkertijd geldt: nieuwe kansen creëren vereist soms dat je uit je comfort zone stapt. Doe dit op de manier dat voor jou werkt. Balans is de sleutel.

5.       Houdt een killer sollicitatiegesprek

Hoe je dat doet lees je in ons volgende artikel 😉.

Succes!

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Hoe jij een killer sollicitatiegesprek houdt

Je bent de 1ste selectieronde door en hebt een sollicitatiegesprek, gefeliciteerd! Nu komt het meest spannende: het sollicitatiegesprek. Het sollicitatiegesprek is om het bedrijf beter te leren kennen en voor het bedrijf om jou beter te leren kennen.

Met de volgende tips ga jij je vol vertrouwen het gesprek in:

1. Voorbereiden

Het belangrijkste is om goed voorbereid naar een sollicitatiegesprek te gaan. Zoek uit met wie je in gesprek komt en op welke gebieden je overeenkomsten met je gesprekspartners zal hebben. Dit komt van pas om tijdens het gesprek snel contact te leggen. Zorg hiernaast dat je antwoord kan geven op de meest gestelde vraag: ‘vertel iets over jezelf’. Dit het ideale moment om jezelf te pitchen. Zorg dat je pitch relevant is voor de functie en eindigt met waarom jij solliciteert op de functie.  

2. Jouw goede en slechte eigenschappen

De 2de meest gestelde vraag tijdens het sollicitatiegesprek. Wanneer hiernaar wordt gevraagd is het belangrijk om jouw goede eigenschappen te onderbouwen. Dit kan je doen door middel van het geven van voorbeelden met de STARR methode, dit staat voor: situatie, taak, actie, resultaat en reflectie.

Situaties uit het verleden laten zien hoe jij als persoon functioneert.  Bedenk van tevoren aan relevante situaties waarin jouw eigenschappen naar voren kwamen en je jouw taak, acties en het resultaat beschrijft. Voeg hier een reflectie aan toe bij slechte eigenschappen, dus vertel wat jij de volgende keer anders zou doen. Dit laat zien dat jij graag leert.

Slechte eigenschappen kunnen noemen is juist sterk en kunnen variëren van conflictvermijdend zijn tot geen fouten durven te maken. Weet jij niet wat je slechte eigenschappen zijn?  Vraag het aan je vrienden.

3. De eerste indruk

De eerste indruk maak je maar 1 keer. Zorg dat je goed verzorgd bent, kleed je naar het type bedrijf. Blijf hierbij bij je eigen stijl en wees op tijd.

4. Spiegelen

De beste manier om contact te leggen met jouw gesprekspartner is door te spiegelen. Spiegelen doe je door de ander zijn gedrag min of meer te volgen. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden in lichaamstaal, stem en woorden. Bijvoorbeeld zit jouw gesprekspartner rechtop met de benen over elkaar en doe jij dit ook, geeft dit meer herkenning dan wanneer jij achterover leunt.

5. Er is geen goed of fout antwoord

Vaak willen we een perfecte indruk achterlaten tijdens een sollicitatiegesprek. Dit kan veel druk opleveren om het goede antwoord te willen geven. Maar geen enkel antwoord is goed of fout. Bedenk dat ook jouw gesprekspartners zichzelf en het bedrijf moeten verkopen aan jou. Stel daarom ook vragen om te zien of het bedrijf echt bij jou past.

6. Laatste tip:

Blijf altijd jezelf en wees eerlijk.

Succes!

Onze sponsoren